Pory faszerowane mięsem mielonym

Pory faszerowane mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    3 szt
  • mięso mielone

    20 dag
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pory faszerowane mięsem mielonym foto
Pory myjemy. Odcinamy zielone ich części. Gotujemy pozostałe, białe części porów, na parze, około 5 minut. Odsączamy pory z nadmiaru wodu, najlepiej na sicie. Wydrążamy ich środki.
Krok 2 - Pory faszerowane mięsem mielonym foto
Cebulę obieramy, siekamy drobno i posmażamy na oleju, Mięso mielone mieszamy z podsmażoną cebulka, rozciśniętym czosnkie, posiekana natką pietruszki oraz przyprawami. Faszerujemy pory tak przygotowanym mięsem.
Krok 3 - Pory faszerowane mięsem mielonym foto
Następnie panierujemy je w mące oraz rozbełtanym jajku. Podsmażamy na patelni na złoty kolor, po czym przekładamy do rondelka, podlewamy niewielką ilością wody -z dodatkiem soku z cytryny0i dusimy tak około kwadransa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 02.06.2012 17:13
super
Ewa6274879 02.06.2012 14:36
zapowiada się smacznie, chętnie wypróbuję :)
Cukiereczek13 02.06.2012 14:36
fajnie to wygląda :) pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat