Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porawka "gorąca patelnia"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt.
bulion 1 szkl.
mąka 1 łyżka
słodka śmietana 1 małe opak.
ogórki kiszone 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Porawka "gorąca patelnia"

Pierś przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na patelni. Dodać pieczarki w plasterki oraz cebulę. Wlać bulion i trochę pogotować, aż wszystko będzie miękkie. Całość zaprawić śmietaną z mąką. Na koniec dodać ogórki obrane i pokrojone w słupki. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.02.2013 15:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak