poolish bagietka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

poolish

  • mąka pszenna

    200 gr
  • woda

    200 gr
  • drożdże suche

    1 łyżeczka płaska

ciasto

  • mąka pszenna

    500 gr
  • woda

    300 gr
  • sól

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - poolish bagietka foto
z mąki ,suchych drożdży i wody zarobić ciasto
Krok 2 - poolish bagietka foto
przykryć folią i odstawić na 12 godz.
Krok 3 - poolish bagietka foto
po 12 godz. dodać mąkę ,wodę oraz sól i wyrabiać cisto, ponownie przykryć folią na 1 godz.
Krok 4 - poolish bagietka foto
ciasto podzielić na 6 części i formować bagietki
Krok 5 - poolish bagietka foto
odstawić na 15 minut ,ponacinać i piec w temp. 230 stopni 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 05.12.2014 12:25
najlepsze domowe
gusia1000 26.11.2014 20:56
Na pewno jest pyszna.
VioletoweKucharzenie 07.11.2014 09:08
idealna bagietka jak z piekarni
irenka 06.11.2014 21:15
wygląda świetnie ,na pewno smaczna
iziona 06.11.2014 17:47
Cudowne! jestem zauroczona
Czyki 06.11.2014 15:27
Idealna Ci wyszła :) moje gratulacje :)
Konczi 06.11.2014 15:25
Świetnie się prezentują :)
Kluska_87 06.11.2014 15:20
smakowicie wygląda
Anna133 06.11.2014 14:02
pięknie wyglądają
ice cubes 06.11.2014 13:13
z chęcią zjadło by się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat