Poncz z grejpfruta

Poncz z grejpfruta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    125 ml
  • grejpfrut czerwony

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • sok grejpfrutowy

    500 (z czerwonych grejpfrutów)
  • wino czerwone

    750 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytrynę i grejpfruty wyszorować szczoteczką, skórkę sparzyć wrzątkiem.
Cytrynę pokroić w cienkie plasterki, grejpfruty pokroić na cząstki.
Wino zagrzać z cukrem i goździkami, dodać rum, podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia, aż cukier się rozpuści, wyjąć goździki.
Do wazy z sokiem grejpfrutowym nalać gorące wino z rumem, wymieszać, włożyć cząstki grejpfruta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 21.02.2011 21:47
fajny
mehia 04.06.2010 09:39
niezły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat