Pomieszanie z poplątaniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydzy konserwowej

    1 puszka
  • selera tartego konserwowego

    1 słoik
  • papryki czerwoneja świeżej

    1 szt.
  • sera zółtego startego

    25 dag
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • majonezu

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ananas z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na początku najlepiej przygotować SOS MAJONEZOWY:
do majonezu dodać 3 lyżki (stolowe) zalewy z ananasów oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praske; dokadnie wymieszać i wstawić do lodówki.

Następnie:
kukurydzę i seler bardzo dokladnie odsączyć,ananasy wyjąć z zalewy i pokroić w supki,paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne, i pokroić w drobna kostkę; ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach;
wszystkie skladniki polaczyć, zalać sosem i dokladnie wymieszać; doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 10.01.2012 22:54
muszę spróbować
Aida 20.04.2011 12:02
też jest to jakiś pomysł, ale z ananasem ma więcej smaków :)
Barbara55 19.04.2011 15:54
wyplątałabym ananasa, reszta ok
kielcok1 20.03.2011 17:01
fajne to pomieszanie
wiktor188 08.03.2011 14:58
super
Aida 13.01.2011 08:24
i zdrowe bo czosnkowe :)
Marcin Vw1 12.01.2011 22:01
świetne i takie kolorowe
Mati13 12.01.2011 17:24
super!
madi356 08.01.2011 12:18
fajna nazwa:) I troszkę też tak wygląda:)
Jolanta40 06.12.2010 09:20
smakowite pomieszanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat