Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kukurydzy konserwowej
1 puszka -
selera tartego konserwowego
1 słoik -
papryki czerwoneja świeżej
1 szt. -
sera zółtego startego
25 dag -
ząbki czosnku
2 szt. -
majonezu
5 łyżek -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
ananas z puszki
1 puszka
Przepis i sposób przygotowania Pomieszanie z poplątaniem
do majonezu dodać 3 lyżki (stolowe) zalewy z ananasów oraz ząbki czosnku przeciśnięte przez praske; dokadnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Następnie:
kukurydzę i seler bardzo dokladnie odsączyć,ananasy wyjąć z zalewy i pokroić w supki,paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne, i pokroić w drobna kostkę; ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach;
wszystkie skladniki polaczyć, zalać sosem i dokladnie wymieszać; doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)