Pomidory w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3
  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki. Śmietanę mieszamy z majonezem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie do śmietany i majonezu dodajemy pokrojone pomidory, całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 10.04.2011 22:45
też takie robię i sa pyszne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat