pomidory w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorów

    1 kg
  • mąki

    150 g
  • jajko

    2
  • mleko

    0,5 szklanki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy i sparzamy gorącą wodą. Następnie obieramy je ze skórki i kroimy w grube plastry. Przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy na około 15 minut. Następnie mieszamy jajak z mąką i mlekiem tak by powstało nam ciasto. Obtaczamy w cieście pomidory i smażymy z obu stron an rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy na ciepło. Polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 11.01.2012 09:45
bardzo ciekawe !!!
Margo1 09.12.2011 08:38
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat