pomidory faszerowane smażoną cielęciną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10 szt.
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • siekany koperek

    1 łyżka
  • majonez

    3 łyżki
  • jaja ugotowane na twardo

    2 szt.
  • sól

  • pieprz

  • cielęcina

    smażona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Okrągłe twarde pomidory opłukać, ściąć w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążyć usuwając miąsz z pestkami. Groszek odsączyć na sicie, cielęcinę pokroić w drobną kostkę, połączyć z groszkiem i majonezem, dodać drobno posiekany koperek. Przyprawić do smaku. Napełnić pomidory, przykryć plasterkiem jajka, ułożyć na półmisku na listkach zielonej sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat