pomidory faszerowane smażoną cielęciną

pomidory faszerowane smażoną cielęciną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10 szt.
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • siekany koperek

    1 łyżka
  • majonez

    3 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt.
  • sól

  • pieprz

  • cielęcina

    smażona
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pomidory faszerowane smażoną cielęciną

Okrągłe twarde pomidory opłukać, ściąć w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążyć usuwając miąsz z pestkami. Groszek odsączyć na sicie, cielęcinę pokroić w drobną kostkę, połączyć z groszkiem i majonezem, dodać drobno posiekany koperek. Przyprawić do smaku. Napełnić pomidory, przykryć plasterkiem jajka, ułożyć na półmisku na listkach zielonej sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat