Pomidory faszerowane serem topionym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    6-8 szt
  • serek topiony

    3 szt
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone na pół pomidory ułożyć bardzo ciasno obok siebie w naczyniu do zapiekania lub patelni, posolić i posypać gałką muszkatołową. Na pomidorach ułożyć pokrojony w plasterki serek topiony. Całość wstawić do piekarnika i zapiekać przez 10 min, aż pomidory zmiękną. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.08.2011 12:04
fajny przepis
adam1f 18.06.2011 00:10
pomysłowe
owca441 29.04.2011 23:02
zdjęcie mile widziane, poomysłowe
eli82 26.04.2011 09:22
ciekawe, czekam na zdjęcie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat