Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane mięsem z fetą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4
mięso mielone 200 g
ryż 50 g
cebula 1
ząbek czosnku 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
feta 2 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane mięsem z fetą

Kroki postępowania

1
Pomidory przeciąć w górnej części i wydrylować. Nie wyrzucać miąższu, przyda się do sosu.
Krok 1 - Pomidory faszerowane mięsem z fetą foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać mięso mielone oraz cebulę poszatkowaną w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Następnie dodać miąższ z pomidorów oraz wyciśnięty przez praskę czosnek.
Ryż ugotować i dodać do sosu. Doprawić koncentratem pomidorowym i wymieszać.
Krok 2 - Pomidory faszerowane mięsem z fetą foto
3
Pomidory faszerować mięsem i na wierzch ułożyć fetę. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Pomidory faszerowane mięsem z fetą foto
4
Piec w piekarniku ok. 20-25 min w temp. 180 st. C.
Krok 4 - Pomidory faszerowane mięsem z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 06.01.2014 13:55
pyszota zrobię takie.
David 27.03.2013 11:04
wyśmienite
Klausia 26.02.2013 08:19
Wyglądają pysznie :) Skusiłabym się na takie :)
Agnieszka_B 16.02.2013 23:07
Fajna propozycja :)
Krzysiek3 15.02.2013 12:59
super
Iwka 15.02.2013 12:48
pysznie
halina17 15.02.2013 12:08
Dobre pomidory faszerowane.
Silver Teaspoon 15.02.2013 11:48
świetne
Simeo 15.02.2013 11:44
smaczne
Poison1988 15.02.2013 11:39
wyglądają super :) aż chce się jeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak