Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory do mięs z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 duże
słonecznik łuskany garść
ser żółty 100 g
jogurt grecki 4 łyżki
majonez 1 łyżka
koperek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory do mięs z grilla

Do miseczki wrzucić majonez i jogurt, wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do sosu. Wymieszać i odstawić do lodówki.

W tym czasie słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni.

Pomidory umyć i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki. Pokroić w ósemki. Połowę ułożyć w misce, polać połową sosu, posypać połową słonecznika i 1/3 sera żółtego.

Na wierzch wyłożyć drugą połowę pomidorów, polać resztą sosu, posypać serem, słonecznikiem i koperkiem. Schłodzić do przegryzienia się smaków. Podawać jako dodatek do potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.02.2014 16:17
pyszna kolacja
Malinka 23.01.2014 20:52
Super sałatka!
Klausia 25.12.2013 17:22
oo super pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak