Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo-selerowa z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 szklanka
ziemniaki 5 szt
seler 1 szt
sól
cukier 1 łyżka
śmietana 30% 1 szklanka
bulion warzywny 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo-selerowa z ziemniakami

Bulion wlewamy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Seler dość spory obieramy i kroimy w kostkę tak samo dużą jak ziemniaki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy seler-gotujemy ok 15 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Dodajemy przecier pomidorowy, solimy do smaku. Dodajemy cukier. Zagotowujemy. Na koniec wlewamy słodką śmietanę i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 08.01.2016 14:38
mniam pyszna
blizniaczki09 08.01.2016 13:09
Takiej zupki jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak