Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka ze świeżych pomidorów.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
pomidory świeże 10 średnich sztuk
marchewka 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
sól do smaku
woda na wywar
jogurt naturalny do zabielenia zupy
kostka rosołowa 1/2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka ze świeżych pomidorów.

Do garnka wlać wodę, następnie dodać skrzydełka z kurczaka, marchewkę, pietruszkę oraz kostkę rosołową i gotować do miękkości mięska.

Do osobnego garnka włożyć pomidory ( moje pomidory miałam z własnej działki )pokrojone na mniejsze kawałki i gotować na wolnym ogniu. Gotować tak długo, aż woda z nich odparuje, często mieszając, aby się nie przypaliły.

Gdy wywar będzie gotowy i mięso oraz warzywa miękkie, wyciągamy je z wywaru. Następnie do wywaru dodajemy przetarte przez sito pomidory i jeszcze trochę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Potem obieramy mięso z kości i z powrotem dodajemy do zupy. Na końcu zupę zabielamy naturalnym jogurtem. Podajemy z makaronem - nitki, ryżem lub lanymi kluseczkami. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.10.2013 18:44
taka jest najlepsza :)
iwi 11.09.2013 17:58
Pyszna zupka na chłodne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak