Pomidorówka

Pomidorówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    3 łyżeczki
  • marchewka

    1 szt
  • natka pietruszki

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    3-4 kulki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • sos pomidorowy w proszku

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • makaron rurki

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pomidorówka

Do garnka wlać litr wody,wrzucić udka kurczaka,kostkę rosołową,natkę pietruszki,pokrojoną w słupki marchewkę,liść laurowy,ziele angielskie,płaską łyżeczkę pieprzu czarnego.Gdy rosół zacznie się gotować dodać płaską łyżeczkę mielonej słodkiej papryki,1 łyżeczkę sosu pomidorowego w proszku,łyżeczkę ziół prowansalskich.Gdy mięso będzie miękkie dodać 3 łyżeczki przecieru pomidorowego,chwilkę podgotować.Wlać powoli śmietanę.Wszystko zagotować,podawać z makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

AURELKA 17.04.2013 19:52
z tym makaronem nie jadłam
czarnaMi 12.11.2010 16:55
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat