Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą

Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorowe tortille

    4 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • szczypiorek

    0,5 pęczek
  • kukurydza

    5 łyżka
  • papryczka chili

    0,5 szt
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • majonez

    4 łyżeczka
  • jaja na twardo

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączamy z wody.

Rozdrabniamy widelcem.

Dodajemy do niego starte na drobnym oczkach jajko, kukurydzę drobno posiekaną papryczkę chili , oraz szczypiorek.

Zalewamy sokiem z cytryny i mieszamy.

Każdą tortille smarujemy majonezem i układamy na niej 1/4 mieszanki z tuńczykiem.

Zwijamy i podajemy.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

05.08.2012 18:50
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat