Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorowe tortille 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szczypiorek 0,5 pęczek
kukurydza 5 łyżka
papryczka chili 0,5 szt
sok z cytryny 0,5 szt
majonez 4 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe tortille z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyka odsączamy z wody.

Rozdrabniamy widelcem.

Dodajemy do niego starte na drobnym oczkach jajko, kukurydzę drobno posiekaną papryczkę chili , oraz szczypiorek.

Zalewamy sokiem z cytryny i mieszamy.

Każdą tortille smarujemy majonezem i układamy na niej 1/4 mieszanki z tuńczykiem.

Zwijamy i podajemy.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.08.2012 18:50
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak