pomidorowe pizzerinki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie ciasta francuskiego

  • pomidory koktajlowe

    15 sztuk
  • pieprz

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

odmrażam i rozwałkowuję ciasto francuskie, a następnie wykrawam z niego kółka. Na każdym kółku rozsmarowywuję pesto, kładę plasterek pomidorka i znowu rozsmarowywuję pesto, doprawiam do smaku solą i pieprzem i posypuję żółtym tarty serem. Pizzerinki piekę kwadrans w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:27
pycha
bgs1984 12.08.2012 23:11
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:08
mniam
sznycel 12.08.2012 21:48
taki domowy, zdrowy fast food

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat