POMIDOROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I KUKURYDZĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • woda

    3 litry
  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • groszek mrożony

    80 g
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • marchew

    1 szt
  • makaron

    150 g
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki

przyprawy

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlewam wodę ok 3litry.
Dodaję filet z kurczaka, ziele angielskie oraz liść laurowy. Następnie dodaję kostkę rosołową.
Gotuję ok 10 min, następnie wsypuję mrożony groszek oraz kukurydzę.

Następnie obieram marchew i wrzucam do zupy.
Gotuję kolejne 10 min po czym wrzucam makaron.
Gotuję aż marchewka i makaron będą miękkawe dodaję koncentrat i zagotowuję jeszcze ok 5min.

Na koniec posypuję świeżą pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 10.11.2016 17:31
ciekawa zupa pomidorowa
2milutka 08.11.2016 18:11
pomysłowo jak na pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat