Pomidorowa z ryżem i majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

  • włoszczyzna

  • ryż

    3/4 szkl
  • kostka rosołowa

  • liść laurowy

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • majeranek Prymat

  • śmietana

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową i włoszczyznę zalewamy wodą(ok 2-2,5 l), dodajemy listek laurowy, kostkę rosołową, pieprz ziarnisty i gotujemy.
Gdy rosół jest gotowy wyjmujemy porcję rosołową, dodajemy wypłukany ryż i gotujemy do miękkości.Dodajemy koncentrat pomidorowy,szczyptę cukru, pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, majeranek i śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.01.2014 08:37
ciekawy pomysł
Rybciia 07.10.2013 13:52
smaczna zupka :-)
Seba 30.07.2013 09:54
moja ulubiona
Łukasz15 23.07.2013 12:05
Jedna z moich ulubionych zup
IwonaKa 06.06.2013 00:11
pycha pomidorowa,za doprawiam bazylią,ale spróbuję Twojej metody
Aannkaa82 01.05.2013 19:11
Jaki ładny kolorek :) lubie pomidorową ale wolę z lanym ciastem :)
Katarzyna59 30.04.2013 17:34
bardzo fajne
cooleczka 18.03.2013 12:15
nigdy nie dodawałam majeranku do pomidorówki
Ela15 18.02.2013 08:59
mniam
mariel78 11.11.2012 18:17
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat