Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
porcja rosołowa
-
włoszczyzna
-
ryż
3/4 szkl -
kostka rosołowa
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Kucharek przyprawa uniwersalna
-
Majeranek suszony Prymat
-
śmietana
3 łyżki -
cukier
1 łyżeczka -
przyprawa w płynie
Przepis i sposób przygotowania Pomidorowa z ryżem i majerankiem
Gdy rosół jest gotowy wyjmujemy porcję rosołową, dodajemy wypłukany ryż i gotujemy do miękkości.Dodajemy koncentrat pomidorowy,szczyptę cukru, pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, majeranek i śmietanę.
Komentarze (26)
Załaduj więcej komentarzy (16)