Pomidorowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    230 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 op
  • włoszczyzna

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać ok 2-3 litry wody, wrzucić umytą wcześniej włoszczyznę,można równiez dodać porcję rosołową lub skrzydełka.Gdy składniki sie udotują wyjąć warzywa, wywar zaprawic koncentratem pomidorowym, doparwić do smaku.
Ryż ugotować na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat