Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pazurem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kości schabowe 0,5 kg
włoszczyzna
pomidory krojone z puszki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sos chili 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pazurem

Kości opłukać, zalać wodą i zagotować. Zebrać szumowiny, dodać pokrojoną włoszczyznę i gotować około godziny. Wyjąć kości i zbędna włoszczyznę, ja zostawiłam tylko marchewkę. Wlać pomidory, dodać koncentrat. Doprawić. Zagotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podawać z makaronem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak