Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDOROWA PULPA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2,5 kg
sól 1,5 łyżki
ząbki czosnku 7-8

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDOROWA PULPA

Sparzone pomidory obieramy ze skóry , kroimy na kawałki , usuwamy szypułki . Przekładamy je do garnka , wsypujemy sól . Ząbki czosnku obieramy , rozgniatamy i wrzucamy do pomidorów .Gotujemy na małym ogniu okolo 5 minut . Gorącą masą napełniamy wyparzone słoiczki , zkręcamy , przekręcamy do góry dnem i studzimy , najlepiej pod przykryciem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 06.08.2014 17:17
ciekawy pomysł
Lidzia 06.08.2014 17:16
Idealna na zupę i sos.
mirosława4 06.08.2014 16:35
ciekawy pomysł a do czego to używasz ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak