Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa polewka z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 400 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
pomidory z puszki lub koncentrat 300 ml
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
grzanki do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa polewka z grzankami

Kroki postępowania

1
Kości wieprzowe wkłądamy do garnka, zalewamy około 2l wody, solimy i gotujemy wywar.
Krok 1 - Pomidorowa polewka z grzankami  foto
2
Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę. Dodajemy warzywa do wywaru wraz z kostką i gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Pomidorowa polewka z grzankami  foto
3
Pomidory miksujemy, zalewamy nimi wywar, doprawiamy do smaku solą, pieprz i papryką.
Krok 3 - Pomidorowa polewka z grzankami  foto
4
Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy grzankami.
Krok 4 - Pomidorowa polewka z grzankami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malgosia2661 01.05.2015 17:41
Ooooo ale pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak