Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
koncentrat pomidorowy 300 g
ziarenka peiprz 10 szt
sól 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cebula 3 szt
kiełbasa 1 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa kapusta

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i wkładamy do dużego garnka. Zalewamy wodą, trochę poniżej poziomu kapusty.
Krok 1 - Pomidorowa kapusta foto
2
Wrzucamy ziarenka pieprzu, listki laurowe i solimy. Gotujemy ok 1,5 godziny. W tym czasie obieramy i kroimy w grubą kostkę lub pół plasterki cebulę, oraz kiełbasę w grubą kostkę. Na patelni rozgrzeamy olej i podsmażamy cebulę z kiełbasą.
Krok 2 - Pomidorowa kapusta foto
3
Z gotującej się kapusty odlewamy większość wody, dodajemy podsmażoną cebulę z kiełbasą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość mieszamy. Gotujemy jeszcze ok 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
Krok 3 - Pomidorowa kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 07.11.2012 19:37
pyszne
Maniek2 02.08.2012 08:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak