Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 200 ml
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
mąka 1 łyżka
śmietana do zup 150 ml
pieprz
sól
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa

Korpus obgotowujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego, gdy wywar będzie gotowy wyjmujemy korpus, przelewamy wywar przez sitko aby pozbawić go kawałków mięsa z korpusu. Do wywaru dolewamy wody tak aby było jej ok 5 litrów, dodajemy kostkę rosołową, gotujemy. Koncentrat pomidorowy mieszamy w misce ze śmietaną. Do wymieszanej śmietany i koncentratu dolewamy 2 szklanki gotującego się wywaru, dokładnie mieszamy, następnie wlewamy wszystko do garnka.Pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, dodajemy do pozostałych składników. Mąke mieszamy z zimna woda tak aby nie było grudek, dodajemy do zupy, stanie się w tedy bardziej zawiesista, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystko gotujemy przez ok 10 min. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak