Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 200 gram
woda 3 litry
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
pomidor 300 gram
przecier pomidorowy
śmietana
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa

Kroki postępowania

1
Mięso w garnku zalej zimną wodą i zagotuj. po około 30 minutach . dodaj do wywaru obraną i opłukaną włoszczyznę marchew, seler, pietruszkę por , sól i szczyptę pieprzu. Gotuj do czasu, aż mięso i jarzyny będą miękkie około 30 min.
Krok 1 - pomidorowa foto
2
po tym dodaj do zupy pomidory podzielona na ćwiartki. Zupę gotuj jeszcze 3-5 minut aż pomidory puszczą sok. ja dodaje tez przecier dla lepszego smaku ok 2 łyżeczki. . Zapraw śmietaną i dodaj łyżeczkę cukru .
Krok 2 - pomidorowa foto
3
ja podaje z makaronem . zupa ma taki kolor dzięki dużej ilości śmietany.
Krok 3 - pomidorowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 13.10.2012 07:31
pyszna pomidorowa
Jodaj 28.09.2012 17:36
pomidorowa z makaronem jest najlepsza ale lubię też z ryżem :)
kaja1991 18.09.2012 10:55
dobra polska kuchnia
kaja1991 18.09.2012 10:55
prostota to coś co uwielbiam
fijolek91 07.09.2012 17:12
super zupa, uwielbiam:)
Mati3 07.09.2012 17:04
pyszna:)
parysek10 07.09.2012 15:44
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak