Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy dżem z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia żółta 2 kg
galaretka pomarańczowa 1 szt
olejek pomarańczowy 1 szt
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy dżem z cukinii

Cukinię myjemy i odcinamy końcówki. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka i gotujemy do momentu całkowitego rozpadu cukinii. Możemy użyć blendera wtedy czas gotowania się skróci. Następnie dodajemy cukier według uznania. Wsypujemy galaretkę, wlewamy olejek i jeszcze chwilę gotujemy. Dżem przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem aż do wystygnięcia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 19.09.2014 21:26
lubię i chętnie zjem
mzap88 19.09.2014 20:23
kurka, musi byc dobreee
Ania84 19.09.2014 18:03
super pomysł, nie jadłam jeszcze takiego :)
nogawkuchni 19.09.2014 16:48
Bardzo lubię ten dżem,Twój prezentuje się smakowicie,świetny dodatek do pieczywa na śniadanko.
jola91 19.09.2014 15:33
Zawsze kusił mnie taki dżem, ale jeszcze nie robiłam
mirosława4 19.09.2014 15:01
prezentuje się smacznie ale nigdy nie miałam okazji spróbować :)
monikalangier 19.09.2014 14:24
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak