Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo - czekoladowe babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 1 szt
mleko 1 szklanka
masło 0,5 kostki
sok z 1 pomarańczy
skórka z pomarańczy lub limonki do smaku
pastylki czekoladowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo - czekoladowe babeczki

Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i studzimy. Dodajemy mleko, jajko i sok z pomarańczy i lekko ubijamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy cukier. Łączymy suche i mokre składniki. Dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy do masy skórkę pomarańczową i czekoladowe pastylki. Ciasto jeszcze raz mieszamy i wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Można je jeszcze posypać czekoladowymi pastylkami. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 05.03.2014 18:20
super babeczki
mysza75 28.01.2014 12:23
fajne babeczki
Noruas 23.01.2014 18:24
mniam! wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak