Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe udka z kurczaka od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
pomarańcze 2 szt.
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżka
rodzynki
bulion 1 szklanka
przyprawy
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe udka z kurczaka od Hamrocyka

Mięso dokładnie umyć i osuszyć .skropić oliwa z oliwek i natrzeć sola i pieprzem oraz słodką papryką jak ktoś lubi to jakąś przyprawą do kurczaka.
Nóżki obsmażyć na oleju z obu stron .Pomarańczę sparzyć wrzątkiem , obrać i pokroić na kawałki ,zasypać cukrem , skórkę zetrzeć. Podsmażyć dodać bulion i chwilkę podusić , dodać rodzynki .Do brytfanny lub naczynia żaroodpornego przełożyć kurczaka ,polać sosem z pomarańczy , włożyć go do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec jakieś 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.09.2012 08:54
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak