Pomarańczowa pychota

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • śmietana kremowa 30%

    2 sztuki
  • cukier

    2-3 łyżki
  • galaretka pomarańczowa

    1-2 sztuki
  • cytrusowa marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt pieczemy według własnego przepisu. Galaretkę rozrabiamy z wodą,jednak dajemy trochę mniej niż zalecane. Studzimy.
Biszkopt Przekrawamy i między warstwami wykładamy marmoladę(http://www.doradcasmaku.pl/przepis/183343/cytrusowa-marmolada.html). Śmietanę ubiajmy z cukrem,dodajemy ostudzoną,półgęstą galaretkę. Wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki na 0,5 - 1 godziny.
Pycha dla dzieci i nie tylko! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 21.01.2013 16:58
fajen ciasteczko
agnieszka214 21.01.2013 16:58
fajen ciasteczko
Rafał10 23.04.2012 18:46
Ale ładniutki :) pewnie też pyszniutki !
Sylwia56 19.04.2012 23:41
świetne
Ewelina47 11.02.2012 21:56
wygląda pysznie
ben-ka 26.12.2011 11:07
to widać,że pyszny:)
Krystyna32 26.12.2011 10:14
pycha
kuklik 03.12.2011 21:04
ależ apetyczne
monika141 20.11.2011 12:35
super przepis
joanna77 18.11.2011 12:56
podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat