Połówki śliwek pasteryzowane

Połówki śliwek pasteryzowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    3 kg
  • cukier

    1 kg
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Połówki śliwek pasteryzowane

Śliwki umyć, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć pestki. Połówki śliwek układać ciasno w słoikach. Wodę z cukrem zagotować. Gorącym syropem napełniać słoiki. Zamknąć i pasteryzować około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

caralajna 09.09.2012 09:31
super
IlonaAlbertos 21.05.2012 23:08
Uwielbiam takie śliwki.
Iwusia 15.05.2012 23:14
bardzo smaczne
Krzysztof27 07.02.2012 18:31
git
kuklik 02.04.2011 16:47
zimą pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat