Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Połówki pomidoró faszerowanych tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 sztuka
cytryna
szczypiorek
jogurt naturalny
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Połówki pomidoró faszerowanych tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Na wstępie zaczynamy od przygotowania pomidorów które dokładnie musimy umyć pod bieżącą wodą następnie na 1/4 pomidora odcinamy a miąższ który będziemy wyciągać z pomidora odkładamy do miseczki.
Krok 1 - Połówki pomidoró faszerowanych tuńczykiem foto
2
Jak mamy tak przygotowane pomidory to możemy przystąpić do robienia farszu. Do wcześniej odłożonych środków pomidora dodajemy odsączony i rozdrobniony widelcem tuńczyka, zalewamy to dwiema łyżkami jogurtu naturalnego.
Krok 2 - Połówki pomidoró faszerowanych tuńczykiem foto
3
Do smaku dodajemy sól i pieprz. Farszem nadziewamy połówki pomidorów.
Krok 3 - Połówki pomidoró faszerowanych tuńczykiem foto
4
Nafaszerowane pomidory z wierzchu posypujemy szczypiorkiem.Smacznego!!
Krok 4 - Połówki pomidoró faszerowanych tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.03.2013 09:50
Rewelacyjny pomysł :)
Anna152 07.02.2013 18:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak