Półmisek pieczonych mięs

Półmisek pieczonych mięs

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 główka
  • kminek Prymat

    5 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    5 dag
  • sól

    - -
  • boczek

    1 chudy
  • schab

    1 (karkowy)
  • schab

    1 (środkowy)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Półmisek pieczonych mięs

Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć z solą i pieprzem Prymat. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry. Mięso opłukać, osączyć i posolić. Schab środkowy grubo obtoczyć w czosnku i majeranku Prymat, a schab karkowy w kminku Prymat. Boczek obłożyć plastrami cebuli. Mięsa odstawić do lodówki na 2 dni, następnie upiec w osobnych brytfannach lub rękawie foliowym (około 60 min) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C, podlewając każde kilkoma łyżkami wody, a następnie wytworzonym sosem.
Ostudzone mięso wstawić na kilka godzin do lodówki. Pokroić w cienkie plastry i ułożyć na półmisku.

Podawać z ćwikłą, chrzanem w śmietanie lub z chrzanem z borówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Adamorek 18.02.2011 23:50
ale uczta
Babciagramolka 03.01.2011 10:57
Ale za to ile pysznosci potem
Barbara55 15.10.2010 15:28
trzeba trochę napiec

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat