Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półmisek pieczonych mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 1 główka
kminek Prymat 5 dag
Majeranek suszony Prymat 5 dag
sól - -
boczek 1 chudy
schab 1 (karkowy)
schab 1 (środkowy)
Pieprz czarny mielony Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Półmisek pieczonych mięs

Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć z solą i pieprzem Prymat. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry. Mięso opłukać, osączyć i posolić. Schab środkowy grubo obtoczyć w czosnku i majeranku Prymat, a schab karkowy w kminku Prymat. Boczek obłożyć plastrami cebuli. Mięsa odstawić do lodówki na 2 dni, następnie upiec w osobnych brytfannach lub rękawie foliowym (około 60 min) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C, podlewając każde kilkoma łyżkami wody, a następnie wytworzonym sosem.
Ostudzone mięso wstawić na kilka godzin do lodówki. Pokroić w cienkie plastry i ułożyć na półmisku.

Podawać z ćwikłą, chrzanem w śmietanie lub z chrzanem z borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.02.2011 23:50
ale uczta
Babciagramolka 03.01.2011 10:57
Ale za to ile pysznosci potem
Barbara55 15.10.2010 15:28
trzeba trochę napiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak