Polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    2-3 łyżki
  • kakao

    2 łyżi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki połączyc ze sobą w małym garnczku i podgrzewac na średnim ogniu do momentu rozpuszczenia się masła i cukru.Zdjąc z ognia ,pozostawic do wystudzenia ,a lekko ciepłą polac ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 14.07.2013 20:30
własnoręcznie zrobiona jest najlepsza
Wacław 14.07.2013 11:54
fajny,prosty przepis
Dorian 24.06.2012 20:05
super
MONIKA62 29.05.2012 08:03
fajna
Anna133 20.09.2011 11:15
ciekawa
Justa32 19.08.2011 10:16
super
wolochski 15.06.2011 23:24
super
MAŁY 03.01.2011 20:27
dobre
IZABELA29 13.09.2010 10:08
pyszna słodziutka i szybciutka polewa
ben-ka 12.09.2010 21:50
lubię takie polewy:) swojskie najlepsze!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat