Polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3 łyżki
  • kakao ciemne

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • śmietana 30%

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier, kakao i jajko utrzeć w rondelku na jednolitą masę, w między czasie zagotować margarynę. Do masy wlewamy małymi ilościami gotującą margarynę mieszając aż składniki się połączą, na końcu dodajemy śmietanę- polewa jest błyszcząca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 03.09.2011 17:52
extra
Justyna Jussstiii 02.08.2011 08:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat