Polenta z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    1 szkl
  • mozzarella

    1 kulka
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda

    3 szkl
  • masło

    1 łyża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Kaszę wymieszać z wodą, dodać masło i sól. Ugotować aż kasza wchłonie cały płyn.
Zestawić z ognia, dodać pokrojoną mozzarellę i energicznie mieszać aż sały ser rozpuści się.
Polentę (mamałygę) przelać do foremek lub wyląć do jednej dużej. Po wystudzeniu polentę można zapiekać, odsmażać lub odgrzewać w mikrofali.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 26.02.2016 13:21
Wygląda cudownie
mikrusiak 23.05.2015 16:36
ale ładne :) arcydzieła...:)
misia53 23.05.2015 16:35
ależ pieknie wymysliłas
mirosława4 23.05.2015 14:52
apetyczne !
barbara11561 23.05.2015 14:50
bardzo smacznie wygląda:)
Benita 23.05.2015 13:01
Wyglądają cudownie
Gracer 23.05.2015 11:29
smakowo się zapowiada
inka2012 23.05.2015 11:28
smakowicie wyglądają :)
Grazyna0211 23.05.2015 10:56
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat