polendwica dietetyczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • kasza

    400 g
  • czosnek

  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • warzywa

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

polędwicę kroimy na grube plastry i przyprawiamy , układamy na rogrzanej suchej patelni i opiekamy ok 10 min
Kaszę gotujemy według przepisu , gdy zmieknie dodajemy warzywa , ja dodaję cukinię , paprykę , czosnek i podduszam chwilkę mozna oddać oliwę :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 29.07.2012 09:01
lekkie danie i bardzo syte, lubię mięsa bez zbędnego tłuszczu
zuzanna_z 23.04.2012 12:10
lubię polędwice
ewaa 18.04.2012 19:57
apetycznie wygląda
Iwusia 02.03.2012 23:22
wygląda wspaniale i chyba tak samo smakuje
Anna133 26.11.2011 16:55
można komponowąć warzywa według uznania
Anna133 26.11.2011 16:54
Ja nie dodaję , żadnej mąki nic co podnosi kalorycznosć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat