Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana 36-procentowa

    20 dag
  • słodka papryka Prymat

    3 łyżeczki
  • sok z 1 cytryny

    - -
  • sól

    - -
  • boczek wędzony

    15 tłusty
  • natka pietruszki suszona

    - -
  • płatki migdałowe

    8 prazone
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę i zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Mięso oprószyć solą, dodać do boczku i zrumienić na mocnym ogniu. Następnie dodać śmietanę z papryką Prymat i pieprzem Prymat oraz z sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać. Dusić do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posypać migdałami i natką pietruszki Prymat.

Podawać z grzankami z białego pieczywa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 16.02.2011 15:23
zrezygnowałbym z migdałów
berys18 04.02.2011 07:26
może być fajne
Barbara55 17.10.2010 15:18
dobre
Emilia22 22.09.2010 11:11
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat