Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z cebulką

Kroki postępowania

1
Polędwiczki oczyścić, osolić i posypać pieprzem, układać na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać gorącą wodą, dusić ok 1h.
Krok 1 - Polędwiczki wieprzowe z cebulką foto
2
Dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do jej zmiękczenia
Krok 2 - Polędwiczki wieprzowe z cebulką foto
3
Mięso pokroić na plastry grubości 2cm, posypać gałką muszkatałową, dusić ok 30 min do momentu aż mięso będzie kruche i złociste.
Krok 3 - Polędwiczki wieprzowe z cebulką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.10.2016 08:09
dobre mięsko
Wiesława1 25.10.2016 18:08
Świetnie wygląda
Justi2401 25.10.2016 09:52
Pyszne polędwiczki :)
Wacław 25.10.2016 09:27
pyszne mięsko do II dania :-)
jagoda5913 25.10.2016 00:38
pyszne danie
Łukasz15 24.10.2016 22:47
Palce lizać
MonikaW 24.10.2016 21:44
zapowiada się pysznie i co mi się podoba nie są surowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak