Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidory

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna

    w/g uznania
  • olej kokosowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę umyć, pokroić na plasterki około 2 cm grubości, szybko z obu stron podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie podlać wodą, dodać cebulę pokrojoną, sól, pieprz i inne przyprawy w/ g uznania, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać drobniutko pokrojoną paprykę i pomidor. Wcześniej paprykę i pomidor należy sparzyć, aby zdjąć skórkę. Dodać do polędwiczek, dusić jeszcze około 10 minut. Można podawać z ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 01.07.2017 12:03
dobre polędwiczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat