Polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    4 sztuki
  • oliwa

    6 łyżek
  • czosnek

    1/2 główki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wermut

    250 ml
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino, oliwę i przyprawy wymieszać. Dodać pokrojony w drobną kostkę czosnek. Zalać mięso, odstawić na noc. W miarę możliwości mięso przekładać żeby w całości się dobrze zamarynowało. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec przez ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby podlać wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 14.03.2013 09:35
smacznie przyrządzone mięsko:)
IlonaAlbertos 04.12.2012 11:32
Prezentują się wyśmienicie.
Anna152 18.08.2012 12:35
extra
Betka 29.05.2012 18:43
pyszny przepis!
Rybciia 21.05.2012 09:47
pychotka!!!
fictor123 09.05.2012 07:44
smaczne
mela251 10.03.2012 09:04
pyszności
mela251 10.03.2012 09:04
pyszności
gacopierz23 05.02.2012 14:19
rarytas
anulka69 29.12.2011 11:56
bardzo smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat