Polędwiczki miodowo-ziołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    500-600 g
  • miód płynny

    2 łyżki
  • sok pomarańczowy

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • bulion

    100 ml
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Polędwiczkę umyć i osuszyć. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju i smażyć mięso około 15 minut, stale je obracając.
2.Miód wymieszać z sokiem pomarańczowym, solą, pieprzem do smaku oraz posiekaną drobno natką pietruszki.
3.Podsmażoną polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i posmarować ziołowo-miodową zaprawą.Piec 20-25 minut w temperaturze 175 stopni. W połowie pieczenia mięso podlać 100 ml bulionu. Po upieczeniu polędwiczkę pokroić w plastry. Podawać z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 07.08.2015 14:47
smaczna sztuka mięsa
Ewa Wojtaszko 07.08.2015 14:25
mniam mniam :))
Wacław 07.08.2015 09:55
takie mięsko to ja lubię :-)
krokus 07.08.2015 09:01
apetyczne
Franciszek 07.08.2015 00:52
Pyszne danie
Karolcia12 06.08.2015 22:27
nigdy nie jadłam polędwiczek, pewnie są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat