polędwiczki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    2 szt
  • gruszki

    3 szt
  • borówki

    4 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki natrzeć pieprzem, solą, zmiażdzonym czosnkiem, ziołami, odstawić na pół godziny.Ser pokroić w słupkii obtoczyć w ziolach.Cienkie końce polędwiczek podwinąc pod spód i przypiąć wykalaczką. W ich srodku wyciąć tunel i wepchnąć tam słupki sera. Gruszki przekroić, usunąć gniazda nasienne, zagłębienia wypelnić borówkami. W rondlu rozlać olej, polędwiczki obsmazyć z każdej strony na rumiano,posmarować musztardą,podlać winem.Dodać połówki gruszeki dusić razem pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.Z mięsa wyjąć wykałaczki. Polędwiczki pokroić w ukośne plastry, podawać razem z gruszkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 06.10.2013 23:24
pysznie wygladaja
Motorek 17.09.2013 10:36
na pewno smaczne
anemon 17.05.2012 19:50
No, no, no. Elegancko i luksusowo.
olkaaa 22.12.2011 10:41
pycha
Wacław 26.08.2011 15:20
pyszny obiadek !
ben-ka 24.05.2011 10:07
aż ślinka cieknie:)
bursztynek 19.04.2011 23:37
ślicznie wyglądają
eli_555 19.04.2011 22:44
pycha,uwielbiam takie mięska
Natalia/tubisiek 24.03.2011 07:22
aż chciałoby się po nie sięgnąć ;)
Koper 08.01.2011 22:42
to musi być przepyszne, i jak pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat