Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki duszone z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 500 g
cebula biała 1-2 szt
masło 100 g
rosół warzywny 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki duszone z cebulą

Polędwicę myjemy, kroimy w 2 cm plastry, nakłuwamy solą i pieprząc. Na patelni roztapiamy połowę masła, wrzucamy polędwiczki i smażmy z dwóch stron do lekkiego zarumienienia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, przesmażamy 3 minuty, zalewamy rosołem i podduszamy do odparowania. Następnie dodajemy pozostałe masło i podduszamy przez 7-8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2015 06:52
Takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak