Polędwiczki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki

    2
  • cebule

    2
  • czosnek

    3 ząbki
  • mąka

  • bulion

    pół litra
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • natka pietruszki

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczki duszone foto
Mięso pokroić w plasterki i lekko rozbić. Oprószyć pieprzem, solą, papryką i mąką. Zrumienić na maśle (chwilę z obu stron, aby mięso nie stwardniało). W tym czasie zagotować bulion (kostka wołowa). Cebulę posiekać w cienkie pióra i zeszklić razem z czosnkiem. Dodać do mięsa i zalać bulionem.
Krok 2 - Polędwiczki duszone foto
Dusić na małym ogniu. Dodać garść natki pietruszki. Zagęścić mąką.
Krok 3 - Polędwiczki duszone foto
Delikatne mięsko świetnie smakuje z buraczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 15.11.2013 16:10
O ! pyszny obiadek lobię takie jedzonko
Monia 15.11.2013 08:54
Pyszne, miałam wczoraj takie na obiad z pieczarkami :)
Rafał10 14.11.2013 16:33
Pyszny domowy obiadek :) Takie właśnie lubię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat