Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki drobiowe zielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sezam 1 garść
parmezan starty 2 łyżki
polędwiczki drobiowe 4 szt
bazylia 1 pęczek
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki drobiowe zielone

Kroki postępowania

1
Sezam uprażyć na suchej patelni. Bazylię umyć, osuszyć i razem z oliwą,parmezanem i orzeszkami zmiksować na gładką masę
Krok 1 - polędwiczki drobiowe  zielone foto
2
Polędwiczki obłożyć powstałym sosem i odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Krok 2 - polędwiczki drobiowe  zielone foto
3
Piec na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Krok 3 - polędwiczki drobiowe  zielone foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 22.12.2013 22:07
To coś dla mnie! Pycha!
Seba 21.12.2013 10:30
bardzo fajne
ben-ka 29.04.2013 09:30
smakowite mięsko.
cooleczka 25.04.2013 21:16
ciekawy pomysł
treonina 22.04.2013 21:48
ciekawie wyglądają!
owca441 10.04.2013 20:18
zielone typu szrek
anemon 09.04.2013 20:39
Fajny pomysł na szybkie i aromatyczne danie.
Pusia 09.04.2013 18:32
bardzo smaczne
teresa18 09.04.2013 17:29
pyszne takie bazyliowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak