Polędwiczka z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

  • majeranek

  • żurawina

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka z żurawiną foto
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć majerankiem. Naciąć ukośnie w kilku miejscach. Odstawić do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wyjąć, podsmażyć na maśle z obu stron.
Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec kilkanaście minut (np. razem z ziemniakami).
Krok 2 - Polędwiczka z żurawiną foto
Żurawinę ze słoika przełożyć do garnuszka, skropić sokiem z cytryny i podgrzać.
Krok 3 - Polędwiczka z żurawiną foto
Podawać na ciepło lub zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 02.04.2014 17:52
apetyczne danie
malaczarna23 02.04.2014 16:12
pyszne mięsko:) lubię z żurawinką
Wiktoria29 02.04.2014 09:48
Z sosem żurawinowym jest przepyszna, uwielbiam
adelajda 02.04.2014 09:26
smacznie podana polędwiczka
Edith85 02.04.2014 09:06
Wygląda smakowicie :)
pestka 01.04.2014 21:49
bardzo smaczny obiad
joanna__s 01.04.2014 20:53
pyszne! Uwielbiam polędwicę, a w tym wydaniu brzmi bardzo smakowicie.
Ania84 01.04.2014 20:42
wykwintne danie
ewelinapac 01.04.2014 19:47
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat