Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wieprzowa
1 szt -
kapusta pekińska
1 szt -
śmietana 18 proc
100 ml -
masło
5 dag -
olej do smażenia
-
sól, pieprz
-
pietruszka zielona
-
boczek
5 plastry
Sposób przygotowania
Pozostałą kapustę pekińską grubo pokroić i na 10 minut przed końcem pieczenia, obsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Smażyć krótko, tak żeby była chrupiąca. Posolić i popieprzyć, na koniec wlać śmietanę posypać pietruszką, wymieszać. Kapustę rozłożyć na półmisku, a na niej wyjętą z piekarnika, pokrojoną na plastry polędwicę.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się