Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa w kapuście pekińskiej

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
śmietana 18 proc 100 ml
masło 5 dag
olej do smażenia
sól, pieprz
pietruszka zielona
boczek 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa w kapuście pekińskiej

Polędwicę wieprzowa oczyścić z błon, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Z główki kapusty pekińskiej zdjąć 5 – 6 liści i blanszować. Polędwicę obsmażyć na oleju z każdej strony. Blanszowane liście kapusty rozłożyć, położyć na nich obsmażoną polędwicę i zrolować. Następnie całość owinąć plastrami boczku i owiązać nitką kucharską. Piec w piekarniku ok.40 minut w temp. 180oC.
Pozostałą kapustę pekińską grubo pokroić i na 10 minut przed końcem pieczenia, obsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Smażyć krótko, tak żeby była chrupiąca. Posolić i popieprzyć, na koniec wlać śmietanę posypać pietruszką, wymieszać. Kapustę rozłożyć na półmisku, a na niej wyjętą z piekarnika, pokrojoną na plastry polędwicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 08.10.2013 08:00
zjadłabym..mniam;)
Barbara777 07.10.2013 21:22
smakowicie wygląda;)
Marta11 07.10.2013 18:23
bardzo apetyczne
Jusiaa 07.10.2013 17:58
smakowite :)
joanna__s 07.10.2013 17:56
Pycha!! Rewelacyjne danie!
cukiereczek 07.10.2013 17:53
bardzo apetyczne
ana1 07.10.2013 17:49
bardzo smaczne
migotka28 07.10.2013 17:35
fajny pomysł na polędwiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak