Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło do smażenia

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • kajzerka

    2 szt
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    4 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • olej

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
Polędwiczki myjemy, osuszamy nacieramy oliwą, grubo mielonym pieprzem, solą morską i drobno pokrojonym czosnkiem. Odstawiamy na ok. 3 godziny do lodówki. Na rozgrzaną patelnie kładziemy polędwiczki, obsmażamy i zdejmujemy z patelni na papierkowy ręcznik.
Krok 2 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle i łyżce oleju. Bułki kroimy w bardzo drobną kostkę albo mocno kruszymy. Mieszamy z parmezanem i cebulką.
Krok 3 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
Polędwiczki smarujemy grubo musztardą.
Krok 4 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
Obtaczamy w bułce z parmezanem i układamy w brytfannie.
Krok 5 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
Pieczemy 25 min w 190 stopniach
Krok 6 - Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce foto
Po upieczeniu mięso jest delikatne i soczyste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.07.2013 18:59
Smaczne mięso.
Kulinarna Ja 04.06.2013 10:40
smaczne to!
GOSIA18 04.06.2013 09:11
przepyszna polędwiczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat