Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 szt
cebula 1 szt
kminek
majeranek
tłuszcz do smażenia
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry ok 2 cm. Lekko rozbić, najlepiej pięścią.
Krok 1 - Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula foto
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz, a następnie obsmażyć na nim plastry polędwiczek z obu stron. Obsypać mięso kminkiem, majerankiem i pieprzem.
Krok 2 - Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula foto
3
Pół kostki rosołowej rozpuścić w niepełnej szklance wody i dolać do mięsa. Dusić do miękkości. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebulę. Dusić jeszcze chwilkę i podawać.
Krok 3 - Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.10.2012 21:45
mniam ! Uwielbiam tak przyrządzoną polędwiczkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak