Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • kminek

  • majeranek

  • tłuszcz do smażenia

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula foto
Polędwiczkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry ok 2 cm. Lekko rozbić, najlepiej pięścią.
Krok 2 - Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula foto
Na patelni rozgrzać tłuszcz, a następnie obsmażyć na nim plastry polędwiczek z obu stron. Obsypać mięso kminkiem, majerankiem i pieprzem.
Krok 3 - Polędwiczka wieprzowa duszona z cebula foto
Pół kostki rosołowej rozpuścić w niepełnej szklance wody i dolać do mięsa. Dusić do miękkości. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebulę. Dusić jeszcze chwilkę i podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 29.10.2012 21:45
mniam ! Uwielbiam tak przyrządzoną polędwiczkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat