Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w pieczarkowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 szt
pieczarki ok15 szt
kostka mięsna 1 szt
cebula 1/2 szt
śmietana 2-3 łyżki
mąka
sól
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w pieczarkowym sosie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry ok 2cm i lekko rozbić ręką. Natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i umyte i pokrojone pieczarki.
Podsmażyć i podlać wodą, dodać kostkę mięsną. Dusić do miękkości polędwiczek. Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.Dodać śmietanę.
Doprawić do smaku.

Do polędwiczek sos można przygotować osobno i polać nim usmażone polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak